Skapa en helhet

Inredning och design i hemmet är något som verkligen blivit populärt under de senaste åren. Vill man göra något riktigt snyggt med sitt hem är en bra idé att försöka skapa en röd tråd vad gäller design i alla delar av hemmet. Här nedan följer några tips på hur man kan gå tillväga.

Design invändigt

För att skapa en helhet inomhus är ett bra tips att fokusera på färger, alltifrån väggar, tak och golv till möbler, textilier och andra inredningsdetaljer. Det kan till exempel handla om att skapa ett hem som är som det heter i föreställningen ”ljust och fräscht”, det vill säga både väggar, golv och tak samt möbler ska vara i ljusa färger. En annan variant är att satsa på en speciell inredningsvariant i form av exempelvis minimalistisk inredning, orientalisk inredning eller varför inte inredning i lantlig stil.

Design utvändigt

Det är faktiskt fullt möjligt att även matcha husets utsida med insidan. Är man inne på ljusa färger är en bra idé att också måla husets fasader vita samt ha moderna fönster. Taket ska vara i något modernt material som plåt eller liknande. Är man inne på en annan stil som till exempel lantlig inredning kanske man kan måla huset rött och ha fönster i mer gammaldags stil. Bygger man ett helt nytt hus är givetvis möjligheterna större och man kan verkligen få det precis så som man vill ha det.

Design av tomten

Vad gäller design av tomten finns det stora möjligheter att matcha denna med själva huset. Är huset av modernt snitt kanske mycket öppna ytor med ett exempelvis ett stort trädäck och en stor välansad gräsmatta passar bäst medan ett mer lantligt hus passar bättre ihop med en riktig trädgård fullt av blommor, trädgårdsfigurer och små grusgångar.