Badrumsdesign

Badrummet är inte det rum där vi tillbringar mest tid, men det är nog det rummet där vi för mesta delen är för oss själva. Därför är det viktigt att vi kan trivas i vårt badrum.

Inspiration

Det första man ska göra innan man börjar köpa saker är att samla inspiration. Några sätt att göra detta är att titta i inredningstidningar, besöka affärer inriktade på badrum, eller surfa runt på nätet på sidor som pinterest.

Dusch eller badkar

Eftersom badrummet sällan är ett genomsnittligt stort rum i våra hus är det många som väljer mellan badkar eller duschkabin. Detta är självklart upp till var och en, och det bottnar helt enkelt i vad det är man föredrar.

Golvvärme

Om det är en badrumsutbyggnad som många skulle sätta högst upp på sin önskelista är det nog golvvärme. Alla vet vi nog den hemska känslan att kliva upp ur ett varmt bad eller ut ur en varm dusch, bara för att sedan sätta ned fötterna på ett kallt golv. Med golvvärme slipper man inte bara det, utan det värmer även upp hela rummet till en behaglig temperatur. En perfekt kombination med golvvärme är ett stengolv. Stonefactory.se har många olika typer av stengolv, som marmor, kalksten, granit och flera andra. Fördelen med stengolv är inte bara att de fungerar bra tillsammans med värmeslingor, de är också enkla att rengöra.

BELYSNING

En av de viktigaste delarna av ett badrum är belysning. Eftersom många utför sina skönhetsrutiner i badrummet är det bra om man har rätt sorts belysning, något som hjälper just där är de så kallade spegellamporna. Man fäster dessa på var sin sida om spegeln i ögonhöjd och slipper således många skuggor som annars kan skymma. Gillar man att ta avslappnande bad i lugn och ro kan man också överväga att installera en dimmer. Lampgallerian säljer en stor variation av belysning för badrum