Att odla grönt i sin trädgård

Att designa sin egna trädgård ger en otrolig mängd möjligheter. Förutom att man får ett underbart ställe att vistas på så får man även möjligheten att om man vill, förbättra sin matlagning. 

Grönsaker

Att odla lite enkla grönsaker behöver inte vara så komplicerat som man kanske kan vara rädd för. Det är svårt att göra fel med alternativ så som sommarmorötter och sockerärtor. Enklast att odla är nog gul-löken som man enkelt sätter med tio centimeters mellanrum åt alla håll. Om den planteras i växelvis rader med morötter skyddas båda växterna dessutom mot vissa insektsangrepp.

Potatis

Få saker är så svenska som färskpotatis och inget är bättre än om man odlat den själv. Potatis går till och med att odla utanför trädgårdslandet i en jordsäck, detta gör det möjligt att odla även på balkongen mitt inne i storstan!

Örter

Om man har lite utrymme är odling av örter det man utan tvekan får ut mest av. Örterna kan odlas i både kruka eller i en rabatt och gör matlagningen mycket roligare. De kanske mest passande och vanliga örterna på våra breddgrader är gräslök och persilja men även till exempel basilika brukar gå att plantera.