Tips för ett bättre vardagsrum

Vardagsrummet är det rum vi spenderas mest av vår vakna tid hemma. Att lägga ned lite extra tid och energi på att skapa något man verkligen trivs med är därför inte en dum idé. Här följer några enkla men bra tips för hur man skapar ett bättre vardagsrum.

Börja med en bra soffa

Soffan är den mest centrala möbeln i de flesta vardagsrum och det är faktiskt ingen dum idé att välja soffan först och sedan utgå från den. På så sätt får man en soffa som verkligen passar in i rummet och det blir lättare att inreda snyggt runtomkring den. Låt dock inte bara utseendet vara den dominerande faktorn utan se även till att provsitta den innan.

Dekorera med textilier

Vidare med soffan är det lätt hänt att den ser lite väl tom ut när den inte används. Men detta är lätt fixat genom att skaffa lite kuddar, filtar eller plädar. Bryt gärna av med dessa detaljer också. Har man skaffat en ganska färggrann soffa kan det således vara snyggt med lite mer diskreta och neutrala detaljer och tvärt om.

Fler ljuspunkter

Allt för många vardagsrum har för få ljuspunkter. Rekommendationen ligger allt från fem till tio ljuspunkter beroende på rummets storlek. Och med tanke på att vardagsrummet ofta är det största rummet i hemmet kan nog många räkna hemma själv och inse att de ligger under det rekommenderade antalet. Sätt gärna in dessa på olika höjd också för att få ett mer intressant samspel mellan ljus och skugga.

Våga möblera om

Vardagsrummet är inte något vi designar på en dag och sedan lämnar tills vi flyttar eller byter ut allt. Istället kommer det allt som oftast in nya saker i inredningen allt som vi hittar snygga möbler eller inredningsdetaljer. Men som detta sker är det alltid värt att tänka på hur rummet förändras av dessa saker och ibland kan man få ett bättre resultat om man flyttar runt lite i vardagsrummet.