Snabba tips för fasaden

Utsidan av hemmet är första intrycket. Det är synen som välkomnar dig och dina gäster och som ger en liten pik om vad insidan kommer att bjuda på. En snygg fasad betyder mer än vad man tror. Här nedan hittar du våra enkla tips på hur du kan fräscha upp och förnya din fasad. 

Byta fasadsiffror

Varför inte byta ut husnumret mot ett större och lite mer modern siffra? Om du bor på en gata med kort namn , kan du till och med bokstavera gatunamnet på fasaden. Köper du siffrorna från Fasaddekor får du med anvisningar om hur man monterar dem och olika monteringsmetoder som passar alla husfasader. Ditt hus kommer säkerligen vara det enda på gatan med detta fräscha utseende.

Skaffa fönsterluckor

Om du inte har fönsterluckor kan det vara ett sätt att ge lite nytt liv till fasaden. Fönsterluckor fyller ut tomrummet mellan fönstren och pikar om äldre inredningsstil. Du kan köpa lite exklusivare luckor i trä eller varför inte få lite mer färg och liv i luckorna genom att välja polypropenplast. Det är hållbarare och behöver inte samma värd som träluckor behöver. Fönsterluckor erbjuder båda varianterna och du kan till och med hitta monteringsritningarna på deras sajt.

Byta fasadmaterial

Något som är enklare än man tror, om man bara är villig att betala. Om huset är klädd i eternitplattor kan du brädslå huset på en helg med ett färdig paket. Om du hellre vill ta bort träpanelen och mura fasaden, kan en grupp murare hjälpa dig snabbt och effektivt. Det går att göra själv, men om man ska mura själv är det inte längre ett ”enkelt tips” så vi går inte in på några detaljer på den fronten. Men vi kan tipsa om Bruksspecialisten som säljer tegel i nästan alla färger.