Skaffa ditt eget kontor

Att ha ett eget kontor kan vara till större nytta än man tror. Har du möjligtvis ett rum i huset som inte används fullt ut? Då är det dags att göra något åt saken! Det går naturligtvis att använda rummet till förvaring eller som en stor garderob, men vi tänkte prata lite om hur du får till ett bra kontor på hemmaplan!

Utrustning

För att lyckas med ett kontor så måste man se till att det finns tillräcklig utrustning, det är i slutändan en plats för produktivitet. Förutom en dator så finns det några saker som är nödvändiga för att kunna kontorsarbete: papper, pennor, skrivare, pärmar och häftapparat är några exempel. Detta kan behöva utökas beroende hur mycket arbete som ska göras i kontoret. Ska du till exempel bedriva någon form av verksamhet i ditt kontor så kanske din dator behöver utrustas med flera skärmar för ökad produktivitet och du kommer säkerligen behöva någon form av kopiator. Oavsett hur stor skala det handlar om så kommer du dock ha nytta av en bra kontorsstol för att undvika värk i rygg och nacke.

Skulle det vara så att du har mycket papper att hantera så bör du lägga en extra tanke på förvaring. Investera i skåp och lådor så att du har möjlighet att organisera alla dokument. En rörig arbetsplats gynnar ingen.

Inredning

Kontor kan ofta uppfattas som sterila och tråkiga, så behöver det absolut inte vara. Detta kontor är ditt alldeles egna, det är i ditt hem så det är självklart att du ska sätta din personliga prägel på det. Eftersom att det fortfarande är ett kontor så behöver man kanske inte inreda det som man skulle gjort med ett underhållningsrum, då finns risken att man bara blir distraherad. Det kan räcka med lite tavlor och kanske några personliga detaljer på skrivbordet.