Så ska du tänka när du sätter upp tavlor hemma

Vem som helst kan ju hänga upp en tavla. Men som så mycket annat här i livet kan man ännu bättre resultat med lite tips och trick. Och här tänkte vi dela med oss av just några tips kring detta.

Experimentera på golvet

När du vill skapa ett viss sorts mönster eller gruppering av tavlor vill du ju inte börja med att spika upp alla fästen innan du vet hur det kommer att se ut. Och det är inte alltid du ens kan be andra hålla upp allt mot väggen för att se vad resultatet blir. Vad du då istället kan göra är att lägga upp allt på golvet i olika mönster och se om du gillar det eller inte.

Att hänga efter en mittlinje

En av de enklaste sätten att hänga upp flera tavlor bredvid varandra och få en snyggt resultat är att markera en mittlinje strax över halvvägs upp till taket med en bit markeringstejp. Mät sedan tavlorna och se till att få en jämnt avstånd mellan varje. Detta är speciellt viktigt då tavlorna är samma storlek då små avvikelser annars blir mycket mer märkbar.

Skapa en tavelgrupp

Om du hellre vill skapa en grupp med tavlor där inte alla bara hänger efter en och samma linje är det mer fritt att experimentera på olika vis. Du kan till och med använda helt olika ramar för tavlorna. Och det finns mängder med olika stilar att välja mellan. Detta kan passa in väldigt bra om du redan blandar stilar i inredningen. Men har du en väldigt stilren design i rummet kan det ofta se snyggare ut om du håller dig till en sorts ram för alla tavlor.

Blanda med andra väggdekorationer

Medan tavlor tillsammans är ett naturligt sätt att pryda väggarna finns det inget som säger att du inte kan kombinera tavlor med andra sorters dekorationer. Och det kan vara allt från konstverk till blomkrukor du sätter upp. Det kan dock kräva lite mer experimentering än bara tavlor för att få något du är riktigt nöjd med.