Planera badrumsrenoveringen från början till slut

Att renovera badrummet är ett stort och viktigt projekt. Det finns mycket att göra och inte stor felmarginal. Har du planerat att renovera badrummet hemma råder vi er att planera det så noga det bara går.

Budget och schema

Renoveringar kostar både pengar och tid. Och det gäller därför att både göra en budget för hela projektet och försöka uppskatta hur lång tid det kommer att ta. Är det hemmets enda badrum måste ju bland annat situationen att vara utan toalett samt dusch eller badkar planeras för.

Angående hantverkare

Det går att göra förvånansvärt mycket av badrumsrenoveringen själv bara man är lite händig. Du kan kolla upp en mängd användbar information och guider för hur alla delmoment går till om du vill göra så mycket som möjligt själv. VVS och el ska du dock alltid överlåta till en fackman. Ju mer av arbetet hantverkare sköter åt dig desto dyrare blir det, men du får ju även garanti på arbetet utfört och slipper hitta tiden att göra det själv också. Det är mer eller mindre en avvägning mellan pengar och tid.

Passa på att kolla avloppet

När du ändå river upp golvet har du ett utmärkt tillfälle att kontrollera att rören är i gott skick. Detta gör du enklast genom att ta kontakt med någon som har rätt utrustning. Det är speciellt viktigt att göra om huset och badrummet är rätt så gammal och du inte vet när sist rören byttes ut. Det sista du vill är att rören går sönder strax efter ditt nya badrum är färdigt.