Personlig inredning

Alla vill vi ju ha ett hem som representerar oss själv och inte bara skriker IKEA. Men detta är inte alltid så lätt alla gånger då tid och pris kan vara väldigt tydligt avgörande faktorer för våra hem. Så vad kan man satsa på för att göra sitt hem mer personligt?

Personligt och unikt är många gånger sammanvävda. Att få något personligt kan därför vara att inte följa vanliga trender och stilar, men även att ha sina egna små twists på dessa. Ett ofta effektivt sätt att göra inredningen lite mer personlig är att blanda saker man gillar från olika stilar.

Följer man en och samma stil överallt till punkt och pricka är det lätt att man ger intrycket att man försökt återskapa något man sett i en inrednings tidning eller liknande. Men så fort man börjar blanda lite stilar och designer är det mycket mer troligt att man skapar något mer ovanligt eller unikt.

Och när man talar om unikt är det ju alltid värt att tänka på vad man själv kan skapa som sätter den där personliga touchen på sitt hem. Ett vanligt knep, som många kanske inte riktigt är ett knep, är att använda sig av bilder och foton man tagit själv och sätta upp på väggar eller ställa på byråer och skåp. För extra effekt kan man även förstora upp en eller annan till en stor fototavla för att både få effekten av en tavla på väggen och något helt personligt.

Hantverk är också något som känns mer personligt än de massproducerade inredningsdetaljerna. Ett tips är att försöka hitta lokala butiker som säljer sina egna hantverk eller liknande. Detta kan snabbt göra väldigt mycket för att sätta en personlig prägel på hemmet. Är man lite kreativt lagt kan man ju även satsa på att göra lite egna inredningsdetaljer och pryda hemmet med dem också.