Inred ett träningsrum

Inredning i hemmet är som synes på denna sajt ett av våra favoritämnen. I denna artikel kommer vi att prata om att inreda ett rum som blir alltmer populärt att ha i hemmet. Det handlar om ett träningsrum eller hemmagym som det också kan kallas. 

Att ha ett eget träningsrum har en hel del fördelar, inte minst för den som lever ett liv i full fart med långa arbetsdagar och lite tid över för att besöka gymmet. Man sparar mycket tid på att kunna utföra sin träning på hemmaplan. Det är dessutom inte alla som trivs att gå på gym bland många andra motionärer. Vi ska därför här ge lite tips på vad du bör tänka på när du inreder ditt träningsrum och vilka typer av redskap som är att föredra.

Till artikeln har vi hämtat inspiration från ett par i Ingarö utanför Stockholm som i en intervju på sajten vivilla.se berättar om det hemmagym de inrett. Där berättas det att det första som bör betänkas är vilka redskap man behöver och vilket utrymme man har till sitt förfogande. Något av det första man kanske kommer att tänka på när det gäller ett hemmagym är kanske löpbandet och motionscykeln. Har man inte väldigt mycket plats så kan man överväga att skippa dessa två – de går ju faktiskt att utföra utomhus. Istället så menar man i artikeln att det är bättre att satsa på redskap där man i så stor utsträckning använder sin egen kroppsvikt som träningsvikt. Exempel på detta är en ställning som går att göra både chin-ups, pull-ups samt magövningar. En sådan hittar du på Gymkompaniet.se, där hittar du även mer information om ställningen och dess användning.

Detta är också ett bra exempel på det som blir nästa tips. Det vill säga att redskapen ska helst kunna användas till flera olika träningsövningar för att spara både plats och pengar. Exempel på andra redskap som går att använda till fler än bara en träningsövning är hantlar, skivstänger och kettlebells.

Sommartid så kan det vara skönt att träna utomhus, varför inte bygga ett utomhusgym hemma på din tomt om du har plats. Är du något sånär händig så kan du fixa ihop ett ställe att träna på sommartid. Kolla in den video som vi lagt i botten på denna artikel, där får du ett bra uppslag på hur du kan utforma ditt gym utomhus. Vill du göra det ännu enklare så kan du skippa vissa detaljer av bygget. Men om du liks ska bygga varför inte göra det så komplett som möjligt så du kan variera din träning under sommaren.