Bekvämt med hemstädning

För de flesta av oss är nog städning ett nödvändigt ont. Självklart finns det entusiaster som med glädje lusläser husmorstips för det skinande rena köket. Men majoriteten av oss har vanligen varken tid, lust eller ork för städning.

Ordning ger sinnesro

Drömmen om det välorganiserade, harmoniska och välstädade hemmet hägrar för många, men vi saknar emellertid alltför ofta tiden att förverkliga den. Trots att ordning ger sinnesro, var sak på sin plats, känner vi oss allt som oftast trötta och omotiverade att ta tag i hemstädningen ordentligt. Det blir ett halvhjärtat tag med dammsugaren och några drag med toalettborsten och samtidigt gror smutsen.

Livspusslet

Ordet livspussel blev populärt 2002, då TCO lanserade en kampanj för att få ihop vardagen. Sedan dess har det blivit ett etablerat begrepp för att beskriva hur du fogar samman livets olika delar. Städning står ständigt på listan över sådant vi tycker stjäl tid från viktigare saker.

Låt någon annan göra jobbet

Å ena sidan vill vi ha det där nystädade hemmet att landa i efter en tuff dag, å andra sidan vill vi slippa lägga tid på städning. Lösningen är förstås att låta någon annan göra jobbet, någon som dessutom förmodligen gör det bättre. Klicka här för att hitta kunnig personal som kan ta hand om ditt hem och städningen där.