Unika väggar

Ett hem är en plats där den personliga stilen och smaken ska komma fram, ett hem är en plats där man visar en del av sig själv. Att skapa en inredning som är unik och personlig gör att den kommer att vara ”inne” och ”rätt” i många år framöver. Det är det som är så roligt med inredning, det kan aldrig bli fel om du som bor där gillar det och känner för stilen. Ett element som ger stor betydelse för hur ett rum ser ut är väggarna, eller framförallt vilken färg eller form man har på väggarna, det är det vi tänkte ge lite tips om idag.

Just väggarna i ett rum är något som man vill ska hålla och funka i många år framöver. Det inte så att man vanligtvis målar eller tapetserar om en gång om året för att kunna ändra stil. Men genom att skapa ett hem med tidlösa, i många fall vita väggar, kan rummet lätt kännas platt och opersonligt. Är du en person som gillar tavlor eller stora möbler som täcker väggarna blir detta inget problem. Då blir stilen i rummet styrd av inredningen och bli unik i sig. Gillar du istället en inredning som är ganska luftig och kal kan vita väggar bli ett problem.

fondvägg

Fondvägg

Ett tips är då att göra en fondvägg, antingen av en annan kulört, eller bryta av helt och göra en fondvägg i ett helt annat mönster. Vi har hittat en fantastik tapet att använda som fondvägg om man gillar den mer lantliga romantiska stilen. Det är företaget Country by Mail som säljer denna, vilket är en tryckt tapet av ett gammalt vykort från början av 1900-talet. Väldigt unikt och originellt. Genom att sätta upp denna på en av väggarna hemma skapar du genast en mer personlig stil i rummet och det behövs inga många inredningsdetaljer för att få rummet bra.

Har du svårt för mycket mönster kan du istället måla en fondvägg i en kontrastfärg för att ge rummet mer rymd och djup. Vill du satsa på en färg som är trendig i vår är det isiga pasteller som gäller vilket lämpar sig bra mot i övrigt vita väggar.