Trendig inredning med New England-stil och marin stil

En ny trend inom inredning är den amerikanska New England-stilen som anspelar på sommar, hav och båtliv. Denna trend har kommit stort de senaste åren och både fått genomslag inom mode och inredning. Denna stil är klassisk och inte en tillfällig trend, utan något som ger känslan av att vara genuint. För visst hittar man denna stil om man skulle bege sig till New England, som trots namnet ligger i USA.

Där hittar man husen vid havet, med stora träverandor, där man kan sitta bekvämt i sköna stolar, luta sig tillbaka mot sköna kuddar och se ut över havet där båtar kommer och går. Denna stil känns inte så främmande för oss nordbor, som också bor i ett land som omges av vatten och där båtlivet har en betydande roll för många. Inte minst kan man se likheter mellan New England och den svenska skärgården. Vill man se mer av denna inredning kan man titta på styleroom.se där många visar upp sina inredningar i marint, New England och skärgårdsstil eller i boken ”Inred med marin inspiration-så fixar du strandnära stilen” av Anna Örnberg, som menar att man inte alls behöver bo nära kusten eller älska båtar för att inreda marint. Detta eftersom Sverige är ett land med mycket vatten och många sjöar, där många badar, fiskar, paddlar och ägnar sig åt andra uteaktiviteter.

Vad kännetecknar den marina stilen?

Marinestyle.se har många produkter som är kännetecknande för den marina stilen, såsom kuddar, lakan och plädar med ränder, flaggor, fyrar, ankare och stjärnor för både vardagsrummet och barnrummet. Denna stil är klassisk och stilren, inte med för mycket färger och oroliga mönster, men ändå utmärkande i sig. Marinestyle har många textiler i både New England-stil och marin stil i sitt sortiment.