Olika inredningsstilar

Har man tröttnat på hur man har det i sitt hem kan det vara dags för en förändring. Här kommer några tips på olika stilar man kan välja att inreda sitt hem i.

Shabby chic

Shabby chic är definitivt en av de absolut mest populära inredningsstilarna i dagsläget. Stilen, som ibland även betecknas som lantlig stil, kännetecknas av mycket ljusa färger samt möbler och material i allmogestil, det vill säga den stil som var vanlig i många svenska hem på landet förr i tiden.

New England

En annan stil som vunnit mark under de senaste åren är den så kallade New England-stilen, även kallad marin stil. Precis som namnet antyder så är det en stil som är inspirerad av den amerikanska nordöstkusten. Marinblått är en genomgående färg i New England-stilen, likaså prydnadssaker i form av marina föremål som gamla kompasser, loggböcker och dylikt.

Orientalisk stil

Vill man verkligen ta ut svängarna bör man så klart inreda sitt hem in orientalisk stil med orientaliska mattor och mycket tyger i färger som rött, lila eller varför inte guld. Gamla oljelampor och andra orientaliska detaljer är förstås också något man bör satsa på.