Inredning av hotell och B&B

Har du funderingar på att starta ett eget hotell eller en Bed & Breakfast, eller kanske du redan har en rörelse i full gång, men vill göra om? Att inreda ett hotell eller B&B kan vara både roligt och inspirerande samt ge din anläggning en skjuts framåt.

Om du upplever att det är svårt att själv inreda och göra fint så kan du få hjälp av proffs, exempelvis Perfect Match Interior. De finns där för dig som äger hotell och vill ha hjälp med inredning som ger bättre användning av ytor samtidigt som rummen blir trivsammare. Du får hjälp med unika lösningar och dessutom kan de hjälpa dig med ett helt koncept för just ditt hotell eller B&B.

Om du ändå vill satsa på att testa att inreda själv, så är det viktigt att du ser till helheten i rummet. Kanske du ska göra en kundundersökning vad gästerna tycker om och inte (det kan du också göra innan du anlitar ett proffs)? Ett hotellrum är till för att man ska få en god natts sömn, då är det bra att satsa på sängar med hög bekvämlighet, mjuka mattor på golvet, härliga sängkläder samt möjlighet att mörklägga hela rummet. Se till att även ha mycket kuddar och tjocka gardiner för att få det mer ljuddämpat.

När det gäller färger, så är neutrala färger det bästa, med kanske en eller två accentfärger. Ett rum med för många färger eller grälla nyanser ger ingen ro att sova i. Bra belysning är även ett måste, en bra taklampa, men även fler små punktbelysningar är bra för mysighetskänslan. Gärna en bra läslampa vis sängen om du har gäster som gärna avnjuter en god bok innan läggdags. På Sköna Hem kan du få många bra tips på hur du ska gå tillväga för att göra rummen lyxiga och bekväma för dina gäster.